از ابتدای سال تاکنون 33.930.651 قطعه طیور بر علیه بیماری‌های واگیر طیور واکسینه شدند و و هدف از انجام واکسیناسیون جلوگیری از انتشار ویروس به واحدهای صنعتی و کاهش کانون های بیماری در این واحدها و کاهش خسارت در طیور روستایی و کمک به معیشت روستاییان می باشد.

پایگاه خبری بامداد زاهدان؛ از ابتدای سال تاکنون ۳۳٫۹۳۰٫۶۵۱ قطعه طیور بر علیه بیماری‌های واگیر طیور واکسینه شدند و و هدف از انجام واکسیناسیون جلوگیری از انتشار ویروس به واحدهای صنعتی و کاهش کانون های بیماری در این واحدها و کاهش خسارت در طیور روستایی و کمک به معیشت روستاییان می باشد.
دکتر غلامرضا سرگزی مدیرکل دامپزشکی استان  در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بامداد زاهدان اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان در حال حاضر تعداد ۳۴۸ واحد مرغداری گوشتی، ۳ واحد فعال مرغداری تخمگذار و واحد پرورش پولت تخمگذار و ۲۹ واحد پرورش سایر ماکیان ( شتر مرغ ، کبک و بلدرچین ) دارای پروانه را در گستره جغرافیایی خود دارد و اداره کل دامپزشکی استان بر کلیه واحدها نظارت های بهداشتی اعمال می‌نماید که از مهمترین آنها می‌توان به پایش و مراقبت بیماری‌های طیور اشاره نمود.
وی ادامه داد: رعایت برنامه الگویی مصوب سازمان دامپزشکی کشور در واحد های صنعتی نقش موثری در کاهش رخداد بیماریها و افزایش تولیدات این واحد ها، حفظ سرمایه بهره برداران و جلوگیری از شیوع بیماری های طیور در استان دارد. وی افزود: افزایش جمعیت و تراکم جمعیت طیور در مزارع پرورشی باعث شده که اهمیت اصول امنیت زیستی و اقدامات پیشگیرانه و کنترلی علیه بیماریهای طیور به منظور جلوگیری از ورود بیماری ها و گسترش آنها در گله ها بیش از پیش اهمیت حیاتی پیدا کند. واکسیناسیون نسبت به سایر روش های پیشگیری و کنترل بیماری ها مانند جداسازی و معدوم نمودن حیوانات آلوده و درمان با آنتی بیوتیک ها روشی مطمئن تر و مقرون به صرفه تر است که باعث افزایش بازدهی و بهبود عملکرد نهایی گله ها و جلوگیری از رخداد و شیوع بیماریهای واگیر طیور گردد.
دکتر سرگزی از مرغداران خواست تا ضمن رعایت اصول امنیت زیستی و ضوابط بهداشتی-قرنطینه‌ای دامپزشکی از اجرای برنامه کامل واکسیناسیون طیور در مزرعه خود غافل نشوند و بر اساس الگوی اعلامی سازمان دامپزشکی نسبت به مایه کوبی منظم و مستمر طیور خود با استفاده از واکسن‌های مجاز از طریق مراکز مایه کوبی استان اقدام کنند تا از بروز و شیوع بیماری‌های مسری و خسارت بار طیور به نحو موثری جلوگیری شود و از ابتدای امسال تاکنون ۳۳٫۹۳۰٫۶۵۱ قطعه طیور بر علیه بیماری‌های واگیر طیور واکسینه شدند و همچنین بیش از ۱۲۲ هزار قطعه طیور بومی در ۴۰۶ روستای استان تحت پوشش واکسیناسیون رایگان نیوکاسل قرار گرفته اند.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: بازدید از مرغداری ها با رعایت کامل شرایط امنیت زیستی توسط کارشناسان صورت می‌گیرد و در تمامی مراحل پرورش، آموزش‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای دامپزشکی به مرغداران ارائه می‌شود که در این راستا تعداد موارد بازدید و مراقبت فعال صنعتی وروستا ۱۶۷۸ مورد می‌باشد و به منظور پیشگیری از بیماری‌هایی مانند نیوکاسل، برونشیت و آنفلوانزا به شهروندان عزیز توصیه می‌شود نسبت به نگهداری طیور خود در فضای محصور و دور از ارتباط آزاد با پرندگان مهاجر آبزی و پرندگان آزاد پرواز اقدام نمایند و هرگونه تلفات در طیور صنعتی، روستایی و حیات وحش را با قید فوریت به نزدیکترین اداره دامپزشکی شهرستان گزارش گردد تا اقدامات متناسب برنامه‌ریزی و عملیاتی گردد. همچنین سامانه ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان آماده دریافت نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات شهروندان محترم می‌باشد./ انتهای خبر

  • نویسنده : مهتاب ذورقی