پایگاه خبری بامداد زاهدان؛ رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: سرشماری عمومی کشاورزی یک ابزار بسیار موثر برای توسعه پایدار کشاورزی و بهبود معیشت است و با جمع آوری اطلاعات دقیق و جامع می تواند به شناسایی نقاط ضعف و قوت، نیازهای واقعی بهره برداران و ظرفیت های بالقوه استان و منطقه کمک کند.
مهرداد عرب اول در خصوص سرشماری عمومی کشاورزی بر توسعه کشاورزی منطقه، بیان کرد: به طور کلی سرشماری عمومی کشاورزی می تواند ابزار قدرتمندی برای توسعه پایدار کشاورزی در استان باشد.
وی افزود: از طریق برنامه ریزی دقیق و مدیریت بهتر منابع، بهبود زیرساخت ها و فناوری ها، افزایش سرمایه گذاری، توانمند سازی کشاورزان، شناخت ظرفیت ها و محدودیت ها می توان کشاورزی را توسعه داد.
این مقام مسئول با اشاره به تاثیر سرشماری عمومی کشاورزی در بهبود معیشت بهره برداران، گفت: این سرشماری با ایجاد زیر ساخت های اطلاعاتی قوی می تواند به بهبود برنامه های حمایتی، افزایش بهره وری، توسعه بازارهای فروش محصولات، ایجاد فرصت های شغلی، کاهش هزینه ها و بهبود مدیریت منابع و معیشت و رفاه بهره برداران کشاورزی منجر شود.
به گفته وی، سرشماری عمومی کشاورزی در سیستان و بلوچستان می تواند به عنوان یک رخداد کلیدی تاثیرات گسترده ای در توسعه بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی این استان داشته باشد.
وی از تاثیر سرشماری بر بهبود تصمیم های مدیریتی و پایش تولید در حوزه کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: این مهم از طریق فراهم کردن اطلاعات جامع و به روز از وضعیت کشاورزی و بهره برداران به مدیران و سیاست گذاران کمک می کند تا تصمیم های هوشمندانه تری اتخاذ کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: اطلاعات دقیق به دست آمده از سرشماری ضمن جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی در استان، تخصیص منابع از سمت دولت برای حمایت از کشاورزان و هدایت تسهیلات بانکی و کمک های بلا عوض به سمت بهره برداران را به همراه دارد.
وی افزود: همچنین با تقویت صنایع وابسته به کشاورزی، سرمایه گذاران با ظرفیت های عمده این بخش از جمله فرآوری محصولات، بسته بندی و حمل و نقل آشنا می شوند که این خود باعث جذب منابع اعتباری می شود.
عرب اول با بیان این که سرشماری اطلاعات دقیقی از نوع و میزان تولیدات کشاورزی در هر منطقه ارائه می دهد، اضافه کرد: این اطلاعات به مدیران و سیاست گذاران کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت تولید محصولات را شناسایی کنند و با برنامه ریزی لازم افزایش تولید، بهبود بهره وری و کاهش ضایعات را رقم زنند./ انتهای خبر
- نویسنده : ملوک ذورقی