پایگاه خبری بامداد زاهدان؛ چابهار یکی از بهترین نقاط برای استقرار صنعت فولاد به دلیل دسترسی به آبهای آزاد و شرایط جوی مناسب است؛ از این رو مطمئناً میتواند کمک مؤثری برای چرخه اقتصادی کشور باشد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بامداد زاهدان، سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در بازدید از پروژههای گازرسانی استان سیستان و بلوچستان در شهر چابهار اظهار داشت: دسترسی به آبهای آزاد، این امکان را فراهم میکند تا از ابتدا تا انتهای این زنجیره کاملاً در اختیار بوده و فرصت خوبی برای صادرات بوجود آید؛ ضمن اینکه این مهم موجب میشود تا ما سریعتر و بهتر بتوانیم گازطبیعی را به ارزش افزوده تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: در این سفر، که بهمنظور برگزاری جلسات ریاستجمهوری درخصوص توسعه صنعتی استان، به ویژه در محور چابهار و سواحل مکران انجام شد، فرصت مناسبی برای بررسی اقدامات گازرسانی در این استان فراهم گردید.
توکلی با تشکر از زحمات همکاران شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان و نیز استانهای معین خراسان رضوی، خراسان جنوبی، فارس، یزد و نیز همکاران شرکت مهندسی و توسعه، تصریح کرد: میتوانم با اطمینان بگویم که پیشرفتهای قابل توجهی در این زمینه بهویژه در رفع چالشهای مربوط به اخذ مجوزها با همت همکاران حاصل شده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه بقیه بخشها نیز در ارتباط با نگین پتروشیمیها و نگین مکران پیشرفت بسیار خوبی داشتند، گفت: در بحث کنارک، به یاری خدا تا کمتر از یک ماه دیگر، خط انتقالی که توسط همکاران شرکت مهندسی و توسعه در حال اجراست و نیز ایستگاههای CGS آن، گازدار میشوند.
وی از پیشرفت ۸۰ تا ۸۲ درصدی گازرسانی به چابهار و ۴۰ تا ۴۲ درصدی به شهر کنارک، ابراز رضایت کرد و گفت: سرعت اجرای این طرح ها جای تقدیر و قدردانی دارد.؛ ضمن آنکه به محض گازدار شدن خط، امکان گازدار کردن انشعابات نیز وجود دارد.
توکلی تأکید کرد که با اتمام این پروژهها، جمعیت بیشتری از استان سیستان و بلوچستان به نعمت گاز طبیعی دسترسی خواهند داشت.
به گفته توکلی، در مجموع، ۲۴ درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردار هستند، این در حالی است که باید همه تلاش کنیم تا این استان در کمترین زمان ممکن به دسترسی حداکثری متناسب با قوانین و مقررات و استانداردهای گازطبیعی برسد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درادامه، افزود: پروژه اتصال جنوب شرقی به شمال شرقی نیز از دوراهی دشتک به سمت نهبندان اجرا شده و امیدواریم فاز دوم آن از نهبندان به سربیشه در خراسان جنوبی که در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه است نیز عملیاتی شود و با تکمیل این پروژهها، دسترسی به گازطبیعی در این استان به حداکثر رسیده و پایداری شبکه بیشتر شود.
توکلی در بخش پایانی سخنان خود، یکی از نکات مثبت در شرکت ملی گاز ایران را تصمیمات ستاد درخصوص نیاز به همکاری بین استانها برای اجرای پروژهها و کمک به یکدیگر عنوان و تأکید کرد: هدف این همکاریها، تأمین گاز در جنوب شرقیترین نقطه کشور است، جایی که پتانسیل و فرصتهای زیادی برای توسعه وجود دارد. با توجه به این شرایط، گاز میتواند به عنوان یک منبع مهم برای رشد اقتصادی و صنعتی در این منطقه مطرح شود./ انتهای خبر
- نویسنده : مهتاب ذورقی