به گزارش پایگاه خبری بامداد زاهدان، دکتر حبیب غزنوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نتیجه آزمایش ۴ نفر از بیمارانی که دچار علائم بودند نسبت به ابتلاء به تب کنگو مثبت اعلام شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر۳ بیمار تحت درمان اند و متاسفانه یک بیمار بدلیل مراجعه دیر هنگام فوت شده است.
وی در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه –کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF ) بیماری خونریزی دهنده ی تب دار حادی است که می تواند از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون، ترشحات یا لاشه گوشت دام آلوده یا خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به بیماری انتقال یابد، این بیماری در دام هیچ گونه علایم مشخصی ندارد و خطر انتقال آن به انسان در طی ذبح حیوان و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: این بیماری کشندگی بالایی داشته و متاسفانه در صورت تاخیر در شروع درمان می تواند منجر به مرگ ۴۰ درصد از بیماران گردد.
وی گفت: علائم بیماری شبیه به سرماخوردگی بوده و می توان به مواردی مانند شروع ناگهانی تب، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت و کمر، تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم و در برخی از مواقع خونریزی از تمام نقاط بدن به خصوص بصورت زیرپوستی اشاره کرد که در صورت تاخیر فرد بیمار در مراجعه به بیمارستان می تواند منجر به مرگ وی شود.
وی با توصیه به هم استانی های عزیز در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: گوشت مصرفی خود را تنها از مراکز و قصابی های معتبر و زیر نظر اداره دامپزشکی تهیه کرده و از خرید لاشه های بدون مهر اداره دامپزشکی ( کشتار غیر مجاز ) خودداری کنید و قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف گوشت تازه ی دام ذبح شده می بایست حداقل به مدت ۲۴ ساعت و امعاء و احشای آن مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ در یخچال و در دمای ۴ تا ۸ درجه نگهداری شود.
دکتر غزنوی گفت: در صورت مشاهده فردی دارای علایم شبیه به سرماخوردگی و یا خونریزی از نقاط مختلف بدن به خصوص زیرپوستی بوده که سابقه تماس با دام داشته ، فورا به بیمارستان بوعلی زاهدان و در سایر شهرستان ها به نزدیکترین بیمارستان یا مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند.

انتهای خبر /