سمیه شیخی کتابدار کتابخانه عمومی مدرس نگور گفت: با برگزاری کلاس های آموزش سوزن دوزی در کتابخانه برای بیش از ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل خانگی ایجاد کرده ایم.

به گزارش پایگاه خبری بامداد زاهدان، سمیه شیخی کتابدار کتابخانه عمومی شهید مدرس شهرستان دشتیاری گفت: با شنیدن درد دل اعضای کتابخانه و شکایت آن ها از بیکاری، وضعیت بد اقتصادی خانواده ها و نبود مرکز فنی حرفه ای و سایر موسسه های حرفه آموزی و کاریابی در شهرستان و از طرفی با توجه به اینکه هنر سوزن دوزی در استان علاقمندان زیادی دارد و اعضا کم و بیش با آن آشنا بودند، همچنین با توجه به رویکرد جدید نهاد کتابخانه ها در حمایت از کسب و کارهای کوچک، تصمیم گرفتم با برگزاری کارگاه های سوزن دوزی در کتابخانه در خدمت مردم عزیز شهرستان باشم.

شیخی افزود: در ابتدا برای بیش از صد نفر دوره برگزار کردیم که در حال حاضر به صورت انفرادی کار می کنندو بعلاوه، یک تیم ۳۰ نفره در شهر نگور و یک تیم ۲۴ نفره در روستای کرمبل خداداد، به صورت گروهی فعالیت می کنند که اعضای کتابخانه و مادرانشان عضو این گروه ها هستند.

وی در خصوص روند ایجاد این کسب و کار گفت: پس از تشکیل گروه خودیار در کتابخانه و اعضای سبد سیار کتاب در روستای کرمبل خداداد، صندوق خرد محلی را راه اندازی و دوره های آموزشی کار گروهی، ماسک دوزی، مانتو دوزی، سوزن دوزی، بنارسی دوزی و تپه زنی را برگزار کردیم و سپس برای عرضه محصولات، نسبت به کرایه یک مکان و خرید تجهیزات اقدام کرده و تولیدات اعضا و کارورزان را به فروش میرسانیم.

شیخی با تشکر از بنیاد توسعه کار آفرینی زنان و جوانان، مرکز فنی حرفه ای چابهار، که با کمک های مالی و آموزشی در این راه همکاری داشته اند، گفت: کمیته امداد امام(ره) شهرستان دشتیاری نیز با برگزاری دوره های آموزش و اعطای تسهیلات بانکی به اعضا مدد رسان ما بودند.

مسئول کتابخانه عمومی شهید مدرس در خصوص عرضه محصولات در خارج از شهرستان گفت: سعی داریم با بالا بردن سطح کیفیت محصولات بیشترین فروش را در منطقه انجام می دهیم.

شیخی در پایان در خصوص محصولات تولید شده در این کارگاه گفت: صفر تا صد دوخت یک لباس زنانه محلی(تپه زنی، سوزندوزی، مانتو ،کریشی و وصل کردن) را انجام می دهیم و همچنین محصولاتی مثل دستبند، گوشواره، کوسن، رومیزی، زیرلیوانی، جاکلیدی و شال سوزندوزی شده تولید می کنیم.

انتهای خبر /